Novi kanal o genijalcima – Brainz, danas je zvanično počeo sa emitovanjem programa. Nastao kao rezultat saradnje kompanije United Media i “Srpske naučne televizije”, Brainz ima za cilj da skrene pažnju javnosti na genijalne umove i njihova dostignuća.

“Veoma sam srećan što je “United Media” prepoznala potencijal projekta koji se do danas zvao “Srpska naučna televizija”, a od danas Brainz TV. Naša inicijalna ideja bila je promocija nauke, obrazovanja, kulture. Svesno smo odabrali neprofitni put, verujući da je on jedini pravi za buđenje svesti javnosti o važnosti obrazovanja. Privukli smo pažnju kompanije “United Media” koja, ispostavilo se, odlično razume našu misiju i želi da podrži jedan ovakav projekat, svesna njegovog šireg društvenog značaja. Tako smo, na moje ogromno zadovoljstvo, dobili partnera spremnog da uloži sve svoje snage u nauku, kulturu i umetnost Srbije, sa posebnim akcentom na “ambasadore” znanja – mlade genijalce. Verujem da će sadržaj Brainz kanala, kroz emisije kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, kao i brojni drugi serijali u kojima će ulogu voditelja preuzeti najbolji studenti biologije, geografije, medicine, uticati na svest javnosti i doprineti popularizaciji nauke i obrazovanja. U isto vreme, nadam se da će operatori prepoznati značaj sadržaja koji kreiramo i uvrstiti Brainz u svoju programsku ponudu.” – izjavio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz kanala.

Podršku je pružila i rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, koja je prisustvovala prezentaciji kanala: “Velika mi je čast što imam priliku da vam se obratim u ovom značajnom trenutku kada obrazovanje dobija novo mesto u medijskom prostoru. Od izuzetne je važnosti da se uloži dodatni trud na svakom nivou i obliku školstva, a Brainz TV će, nadam se, promovisati nauku na odgovoran i istovremeno popularan način. Mladi će imati priliku da u drugim vrsnim studentima nađu uzore i probude u sebi ljubav prema nekoj naučnoj grani.”

Promocija Brainz kanala održana u svečanoj sali Rektorata, Univerziteta u Beogradu, bila je prilika da se predstavnici medija i stručne javnosti upoznaju sa sadržajem kanala i planovima za budućnost.

Upoznajte genijalce – već danas na kanalu Brainz!